A Birs (Cydonia oblonga) lehetséges cefrézési és lepárlási hibái.

A Birs cefrézési és lepárlási hibajegyei és annak aromatikai jellemzői.

Feldolgozási / Érettségi fok hibaA hiba aromatika jegyeiErjesztési hibaA hiba aromatika jegyeiLepárlási hibaA hiba aromatika jegyei
Barna Gyümölcs (oxidált)Húzós, nehéz, tapadós, tapadós aromákNem megfelelő tápsó ellátottságKén hidrogén (záptojás szag)ElőpárlatRagasztó, zöldalma oldószer, kén
Penészes magházPenész, dohPenészes cefrePenész, DohUtópárlatNehéz birskompót, birsalmasajt (nehéz), főtt burgonya szag, vegetális
SzöszLevendula, rozmaringMelegen erjedésFülledt, krumplis, főtt savanyú birskarakter
ZöldVegetális, csípős, enyhén zöld almás (aldehides)Ecetsavas erjedésEcet
Scientia Egyesület 2021 ©
Scientia Egyesület minden jog fenntartva!

Szólj hozzá!