A Birs cefrézési és lepárlási hibajegyei és annak aromatikai jellemzői.
Feldolgozási / Érettségi fok hiba | A hiba aromatika jegyei | Erjesztési hiba | A hiba aromatika jegyei | Lepárlási hiba | A hiba aromatika jegyei |
Barna Gyümölcs (oxidált) | Húzós, nehéz, tapadós, tapadós aromák | Nem megfelelő tápsó ellátottság | Kén hidrogén (záptojás szag) | Előpárlat | Ragasztó, zöldalma oldószer, kén |
Penészes magház | Penész, doh | Penészes cefre | Penész, Doh | Utópárlat | Nehéz birskompót, birsalmasajt (nehéz), főtt burgonya szag, vegetális |
Szösz | Levendula, rozmaring | Melegen erjedés | Fülledt, krumplis, főtt savanyú birskarakter | ||
Zöld | Vegetális, csípős, enyhén zöld almás (aldehides) | Ecetsavas erjedés | Ecet |
