Birsből (Cydonia oblonga) készített párlat aroma jegyei és kihozatala.

Legnagyobb koncentrációban előforduló, azonosított aromák:

  • Birskompót
  • Birsalmasajt
  • Citrusok (lime, citrom, grapefruit, narancs)
  • Citrus héjak
  • Fűszerek
  • Citromfű
  • Vanília
  • Bodzavirág / muskotályos szőlő
  • Birsvirág
  • Propolisz
  • Menta
  • Reszelt birsalma
  • Fanyar
  • Kesernyés
  • Körtelé
  • Almalé
  • Bergamott (teafű)
FajtaAromatikaKihozatal (hlf) 100 kg gyümölcsre vetítve
Birs – Cydonia oblongaIllatban erős citrusos menta teszi frissé, egy kis muskotályos virágos jegyek parfümössé, behízelgő pajkos jegyeket mutatja meg magát az orrunknak. Ízében már a birs gyümölcs fanyarsága illetve birskompótos édes propoliszos jegyek uralkodnak fűszeres alma és körtelé mellett.Átlagkihozatal: ~3 hlf
Scientia Egyesület minden jog fenntartva. ©

Szólj hozzá!