Germersdorfi Cseresznyéből (Prunus avium ’Germersdorfi’) készített párlat aroma jegyei és kihozatala.

Legnagyobb koncentrációban előforduló, azonosított aromák:

  • cseresznye virág
  • hibiszkusz
  • tejcsoki
  • étcsoki
  • narancsvirág
  • ibolya
  • marcipán
  • holland kakaópor
  • vanília
  • szegfűszeg
  • meggy lé
  • édesség (benzil-alkohol)
  • rózsa (geraniol)
  • forralt bor
FajtaAromatikaKihozatal (hlf) 100 kg gyümölcsre vetítve
Germersdorfi Cseresznye – Prunus avium ’Germersdorfi’Illatban kellemes intenzitással jönnek a virágosjegyek; hibiszkusz, cseresznyevirág, ibolya, lekerekítésként a tejcsoki, marcipán jegyek teszik gördülékennyé. Ízében már fűszeres, szegfűszeg, fahéj, mellett cseresznyebefőtt lé teszi mozgékonnyá. Lecsengésben a holland kakaó por tartja hosszan a szájban kellemes ropogós cseresznye érzetét. Retrográd íz érzékeléskor a fűszeres vonala erősödik fel.Átlagkihozatal: 3,5 – 4 hlf
Scientia Egyesület 2021©
Scientia Egyesület minden jog fenntartva! ©

Szólj hozzá!