Legnagyobb koncentrációban előforduló, azonosított aromák:
- cseresznye virág
- hibiszkusz
- tejcsoki
- étcsoki
- narancsvirág
- ibolya
- marcipán
- holland kakaópor
- vanília
- szegfűszeg
- meggy lé
- édesség (benzil-alkohol)
- rózsa (geraniol)
- forralt bor
Fajta | Aromatika | Kihozatal (hlf) 100 kg gyümölcsre vetítve |
Germersdorfi Cseresznye – Prunus avium ’Germersdorfi’ | Illatban kellemes intenzitással jönnek a virágosjegyek; hibiszkusz, cseresznyevirág, ibolya, lekerekítésként a tejcsoki, marcipán jegyek teszik gördülékennyé. Ízében már fűszeres, szegfűszeg, fahéj, mellett cseresznyebefőtt lé teszi mozgékonnyá. Lecsengésben a holland kakaó por tartja hosszan a szájban kellemes ropogós cseresznye érzetét. Retrográd íz érzékeléskor a fűszeres vonala erősödik fel. | Átlagkihozatal: 3,5 – 4 hlf |